marți, 7 februarie 2012

Spaghetti carbonara (paste integrale)


Ce-i aici?! :-D Pentru ca imi place mancarea sanatoasa am incercat sa introduc pastele integrale in alimentatia familiei mele, iar acesta mi s-a parut modul cel mai bun de a face trecerea spre un alt fagas (gustul cremos te face sa uiti ce ai in farfurie) :-D Asa ca va prezint varianta mea de a face spaghetti carbonara.

Ingrediente pt 3 persoane : 450 gr spaghetti (faina integrala), 250 gr pancetta afumata (sau bacon afumat),4 oua, 4 lg smantana, 4 lg de parmezan ras, sare, piper

Preparare: pentru inceput am pus pastele la fiert intr-o oala cu apa, sare si un strop de ulei de masline, apoi am prajit pancetta in tigaie cu cateva lg de ulei iar cand s-a rumenit bine,am stins focul.


Am batut bine ouale intr-un bol, am condimentat cu sare si piper,am adaugat smantana amestecand bine totul. La sfarsit am adaugat si parmezanul, amestecand totul din nou.


Cand pastele s-au fiert le-am scurs de apa fara sa le racesc de data asta si le-am pus din nou in oala. Am mai incalzit pancetta doua minute sa fie destul de fierbinte si am turnat-o peste paste in oala. Apoi fara sa mai stau pe ganduri am turnat deasupra si ouale batute cu smantana si parmezanul si cu miscari rapide am amestecat totul cat de bine am putut, astfel incat oul sa se intareasca un pic in contact cu uleiul fierbinte lasat de pancetta, dar nu prea mult ca sa ramana o textura cremoasa.


Acestea fiind spuse, am putut servi totul si am mancat fara sa clipim! Sa aveti pofta!


2 comentarii:

Va place sau aveti ceva de spus? Lasati un comentariu! :-D Multumesc!