Paste si iar paste..dar intr-o noua prezentare,binenteles! De data asta le-am facut cu pancetta (afumata musai ca sa-i dea savoare).Haideti sa vedeti ce a iesit!
Ingrediente: 200gr pancetta (bacon afumat taiat feliute subtiri) , 1 ardei gras rosu, 1 ceapa, 2 catei de usturoi, ulei de floarea soarelui, 400 ml suc de rosii, 1 varf de cutit de peperoncino (optional) ,iar pt final putin parmezan ras si un strop de ulei de masline
Preparare: Am pus pancetta la prajit intr-o tigaie cu un pic de ulei.Timp in care s-a rumenit nitel am inceput sa tai ceapa si ardeiul cubulete, dupa care le-am adaugat frumos in tigaie amestecand din cand in cand.
Le-am lasat pe foc pana cand ceapa si ardeiul s-au inmuiat, apoi am adaugat si sucul de rosii. Am condimentat cu sare, piper si un varf de cutit de peperoncino (praf de ardei iute) si am lasat sa fiarba totul la foc mic vreo 10 min amestecand din cand in cand.
In timp ce fierbea sosul am profitat de un moment de ragaz si am pus si pastele la fiert in apa cu putina sare si un strop de ulei de masline (am folosit paste Barilla dar sunt bune orice alt tip de paste). Ulterior, le-am scos si le-am racit putin sub jet de apa rece lasandu-le sa se scurga nitel in strecuratoare.
Terminand cu pastele, sosul meu inchegat bine era aproape gata : trebuia doar sa mai pun cateii de usturoi taiati marunt pentru a desavarsi aroma finala...mmmmmm!!! :-D Am amestecat binisor pastele cu sosul rezultat si am servit imediat! Rabdarea are si ea o limita cand vine vorba de delicii culinare! :-D
Pentru a incanta si mai mult papilele gustative am razuit in fiecare farfurie niste parmezan ras si am scapat si un firicel de ulei de masline. Nu mai trebuie sa va spun ca am mancat pe nerasuflate! Sa aveti pofta!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Va place sau aveti ceva de spus? Lasati un comentariu! :-D Multumesc!