luni, 23 decembrie 2013

Ferrero Rocher





Ferrero Rocher..cred ca toata lumea a gustat macar o data aceste delicioase bomboane invelite in ciocolata si alune. Binenteles ca pretul lor din comert e destul de ridicat asa ca de ce sa nu le facem acasa? :-D Aceasta reteta sigur va va convinge! Nici nu o sa va dati seama de diferenta! Si avem nevoie doar de 4 ingrediente, nimic mai mult, simplu si bun, la indemana oricui! 

Ingrediente: pt. 28-30 bucati - 200 gr ciocolata cu lapte, 100 gr nutella ( sau finetti ), 30 alune de padure intregi, 100 gr napolitane cu crema de cacao/ alune, 250 gr alune de padure prajite si tocate marunt.

Preparare: eu am facut doar jumatate din cantitate pentru ca aveam si Raffaello asa ca toate pozele de aici vor fi raportate la jumatate din ingredientele de baza. Mai intai am pregatit cele 30 de alune intregi astfel: am pus apa intr-o oala si am lasat-o pe foc pana a dat in clocot, am pus alunele cu coaja inauntru si le-am lasat 3 minute la oparit apoi le-am scos din apa si le-am curatat de coaja ( prin acest procedeu coaja se indeparteaza foarte usor) . O data curatate de coaja le-am pus in tava cu hartie de copt si le-am aurit cateva minute la cuptor, sa fie crocante. Daca aveti alune de padure decojite atunci nu mai trebuie sa urmati acesi pasi, doar sa le auriti cateva minute la cuptor. 


Intr-un castron am amestecat 200 gr alune prajite si tocate marunt ( 50 gr alune lasati-le deoparte) cu napolitanele sfaramate cu mana, am adaugat nutella si am amestecat bine totul. Daca vi se pare ca amesteul nu e foarte bine legat mai adaugati putina nutella. Am acoperit castronul cu o folie transparenta si l-am bagat la frigider aproximativ 30-60 minute, pana cand e suficient de tare sa se formeze bomboanele.




 Oricum amestecul va fi destul de granulos. Am luat putin amestec intr-o lingura si am pus o aluna intreaga in mijloc si am strans bine amestecul in mana pana am obtinut o bommboana rotunda si bine inchegata. Am pus bomboanele pe o farfurie si le-am bagat la frigider 30-40 minute sa se intareasca.


 Am topit ciocolata pe baie de aburi si am amestecat-o cu cele 50 gr de alune puse deoparte. Am trecut bomboanele prin acest amestec apoi le-am pus pe o hartie de copt si am asteptat sa se intareasca ciocolata. Nu le bagati la frigider dupa ce ati pus ciocolata, lasati-le la racit la loc racoros, pentru ca ciocolata va face condens iar cand le veti servi vor arata destul de "transpirate" si deloc estetice la vedere.




 Eu le-am tinut afara pana cand s-a intarit ciocolata, apoi le-am pus in hartiute maronii si le-am asezat pe un platou, le-am acoperit cu staniol si le-am pastrat afara pana in momentul servirii. 




Sunt crocante si delicate in acelasi timp! Sigur veti face o impresie buna oaspetilor!



Sa aveti pofta! :-D



4 comentarii:

  1. sper ca de Pasti sa fii "pregatita" macar cu jumatate dulciurile de pe blog ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Te gândești sa vii in vizită așa-i? ;D Fa lista cu ce vrei sa ma pregătesc! ;D

      Ștergere
  2. da bomboane fara napolitane si cu cacao nu aveti reteta ca astea nu e ok zdrobesti niste napolitane si topesti niste ciocolata si spui ca ai facut bomboane

    RăspundețiȘtergere
  3. Casino - Dr.C.D.
    Our website and website are hosted in HTML5, HTML5, CSS5. When we do 사천 출장마사지 our 인천광역 출장샵 initial 인천광역 출장샵 development of our website, we will also 화성 출장안마 publish new 목포 출장마사지 and existing HTML5 pages

    RăspundețiȘtergere

Va place sau aveti ceva de spus? Lasati un comentariu! :-D Multumesc!