duminică, 8 decembrie 2013

Candy Apple Pie




Dupa o Prajitura magica , m-am gandit sa continui in acelasi context cu o alta reteta demna de magia sarbatorilor . La o crusta crocanta de biscuiti adaugand mere, scortisoara, caramel si nuci , o crema de branza parfumata de vanilie si imbracand totul in frisca veti obtine un altfel de cheesecake, o prajitura cu un gust memorabil. Si pentru ca reteta este americana am pastrat titlul si reteta originala inlocuind doar nucile Pecan cu nucile noastre.

Ingrediente: blat- 160 gr biscuiti digestivi, 3 linguri de zahar brun, 1/2 lingurita scortisoara, 80 gr unt, 100 gr samburi de nuca (prajita), topping de caramel;
umplutura de mere - 4 mere ( curatate de coaja si taiate felii subtiri ), 75 gr unt, 90 gr zahar brun, 1/4 lingurita sare, 1 lingurita scortisoara;
crema de branza- 250 gr crema de branza (eu am pus Mascarpone), 1 lingura esenta de vanilie, 1 ou, 1 lingura zeama de lamaie, 50 gr zahar;
pt ornat- 180 ml frisca lichida, 2 linguri zahar (daca aveti frisca gata indulcita nu mai puneti zahar), topping de caramel, cativa samburi de nuca (prajita).

Preparare: am pornit cuptorul la 190 grade apoi am maruntit biscuitii cu un robot de bucatarie . Intr-un vas i-am amestecat cu zaharul, scortisoara si untul topit pe baie de aburi. I-am pus intr-o tava rotunda (22 cm, de preferat cu un cerc care se deschide pentru a fi mai usor de scos din tava) tapetata cu unt si hartie de copt avand grija sa acopar bine fundul tavii dar si 2-3 centimetri pe margine (cat ne ajung biscuitii). Am bagat tava la cuptor timp de 6-8 minute pana se aureste putin blatul. Am scos tava din cuptor si am lasat-o deoparte pana s-a racit complet. Cand s-a racit am stropit blatul cu topping de caramel (puneti mai mult sau mai putin dupa cum va place)


si am pus deasupra nuca (prajita si taiata bucati mai mari) apoi am bagat tava la frigider pana cand am terminat de facut umplutura de mere. 


Pentru umplutura de mere am pus untul, zaharul, sarea si scortisoara intr-o cratita la foc mediu. Am amestecat cu o lingura de lemn pana cand s-a topit zaharul apoi marind putin focul am adaugat merele feliate si am mai lasat pe foc 15-20 minute pana cand merele s-au inmuiat bine, continuand sa amestec. Am oprit focul si le-am lasat deoparte 10 minute la racit apoi le-am turnat in tava peste stratul de nuca.



In timp ce tava mai statea putin la frigider, am redus focul la 170 grade si am facut crema de branza : intr-un vas am amestecat cu mixerul (viteza mica) branza mascarpone cu zaharul pana a devenit cremoasa. Am adaugat oul, zeama de lamaie si vanilia mixand inca 1 minut sa se amestece bine toate. Am turnat amestecul in tava peste umplutura cu mere, am nivelat bine 


si am bagat tava la cuptor pentru 30 de minute pana s-a rumenit deasupra (introduceti un cutit si daca iese curat e gata). Am scos-o  din cuptor si am lasat-o  in tava pana s-a racit complet apoi am scos-o din tava si am bagat-o in frigider 4 ore 




dupa care am scos-o si am decorat-o cu frisca batuta, topping de caramel (am format niste cercuri apoi cu un cutit am marmorat totul ) si bucati de nuca prajita presarate la intamplare.




Cam asta a fost tot! Puteti sa o feliati si sa va bucurati de gustul senzational!:D




E prajitura perfecta pentru un :



sau un :




Sa aveti pofta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va place sau aveti ceva de spus? Lasati un comentariu! :-D Multumesc!