miercuri, 15 februarie 2012

Jeleu de portocale



Zilele trecute am facut ceva dulce si sanatos in acelasi timp, ca sa poata si baietelul meu sa profite din plin de ceva bun facut acasa. De multe ori prin magazine vedem o sumedenie de jeleuri sub tot felul de forme apetisante, dar daca citim lista de ingrediente ne ingrozim de cate E-uri si alte substante nocive se ascund sub o prezentare frumoasa. Asa ca azi va arat cum se poate obtine un jeleu facut acasa de  care se vor bucura atat copiii cat si intreaga familie.

Ingrediente: (50 buc) 40 gr unt, 280 gr zahar, 24 gr gelatina foi, 300 ml suc de portocale, coaja rasa de la 1 portocala, 1/2 fiola esenta de portocale, 40 gr Fruttapec (folosit si pt dulceturi)

Preparare: Am pus la inmuiat foile de gelatina intr-un vas cu apa rece pt 10-15 min. Intre timp am stors 5 portocale medii si am obtinut 300 ml de suc pe care apoi l-am filtrat ca sa elimin pulpa de portocale ramasa.


Am varsat apoi sucul de portocale filtrat intr-o cratita, am adaugat apoi zaharul,( eu am pus jumate zahar brun si jumate zahar normal, de aceea jeleurile mele au iesit mai rosiatice la culoare), coaja de portocale,


untul si pliculetul de Fruttapec apoi le-am lasat sa fiarba incet la foc mic amestecand continuu.


Cand a inceput sa fiarba am oprit focul, am adaugat gelatina maruntita bine si o jumatate de fiola de esenta de portocale, amestecand totul bine. Am tapetat o tava de chec cu hartie de copt pe care am uns-o cu unt pe toate marginile,


 am turnat apoi compozitia in tava si am lasat-o sa se raceasca afara cam 10 minute apoi am pus-o la frigider pt cateva ore pana s-a intarit bine gelatina. E de preferat sa o faceti seara si sa lasati la frigider pana dimineata. Am scos tava de la frigider, am indepartat cu grija hartia de copt,


am taiat fasii lungi, iar fasiile le-am taiat cubulete de aceeasi marime. Cubuletele le-am rostogolit apoi prin zahar (eu am folosit zahar brun  si de data asta). Aveti grija sa nu puneti prea mult zahar pt ca se vor muia prea tare jeleurile si zaharul va curge.


Gata! Uitati-va si voi ce a iesit! eu zic ca merita incercat! Puteti folosi orice altfel de fructe pt suc pt mai multa savoare si culoare! Sa aveti pofta!



7 comentarii:

Va place sau aveti ceva de spus? Lasati un comentariu! :-D Multumesc!