Dimineata am postat o poza ce infatisa 3 moduri de a indulci o zi de post prin intermediul a 2 retete apetisante. Azi va propun una dintre ele, un sorbet de capsuni super racoritor, cu un gust desavarsit, numai bun pentru zilele cu soare. Sorbetul (sorbetto) a fost introdus de arabi in Sicilia, este un preparat care se face din fructe, apa si zahar, la care se mai poate adauga albus de ou sau frisca pentru a fi mai consistent. Fiind in perioada de post, am ales varianta cea mai simpla, dar nu mai putin gustoasa.
Ingrediente: 1 kg capsuni, 150 gr zahar, zeama de la 1 lamaie.
Preparare: am spalat si curatat capsunele de frunze si le-am pasat cu blenderul. Am pus intr-o cratita la foc mediu zaharul si zeama de lamaie, pana s-a topit de tot zaharul si am obtinut un sirop.
Daca vreti o consistenta mai groasa mixati doar putin apoi cu lingura pt inghetata formati globuri pe care le serviti in cupe decorand cu menta si ciocolata neagra (eu am facut un trandafir).
Oricare varianta ati alege, va veti racori cu siguranta! Sa aveti pofta! :-D
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Va place sau aveti ceva de spus? Lasati un comentariu! :-D Multumesc!