marți, 16 aprilie 2013

Chiftelute de dovlecel




Inca o reteta de post, de data asta cu dovlecel. Niste chiftelute proaspete si rumene, numai bune de mancat atat caldute cat si reci.

Ingrediente: 5-6 dovlecei, 1 sau 2 graunte de usturoi (cum va place), patrunjel, sare, piper, 100 gr pesmet, ulei de floarea soarelui pt prajit.

Preparare: am curatat dovleceii de coaja, i-am dat pe razatoarea mica si i-am lasat timp de o ora intr-o strecuratoare sa se scurga de zeama. Am stors cu mana restul de zeama ramas,

am condimentat cu sare si piper, am adaugat usturoiul maruntit bine si patrunjelul tocat. Am amestecat bine totul apoi

am format cu mana chiftelute nu prea mari pe care le-am dat prin pesmet apoi le-am copt in ulei incins pana s-au rumenit pe toate partile.

 Le-am scos pe un servetel de hartie ca sa se scurga uleiul in exces. Le-am servit caldute dar au fost la fel de gustoase si dupa ce s-au racit.
Sa aveti pofta!  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va place sau aveti ceva de spus? Lasati un comentariu! :-D Multumesc!