vineri, 15 noiembrie 2013

Prajitura de post cu nuca si cacao



Rasfoind caietul cu retete a mamei mele am descoperit o alta prajitura de post si n-am rezistat tentatiei de a o incerca..si bine am facut! :-D Trebuie sa o incercati si voi, este pufoasa si cu un gust foarte fin.

Ingredienti: blat-180 gr faina, 170 gr zahar brun (puteti folosi si zahar normal ), 3 linguri cacao, 6 linguri ulei, 1 cana apa, (250 ml), 1 lingurita bicarbonat, 1/2 lingurita sare, 1 plic zahar vanilinat, 1 lingura otet, 100 gr samburi de nuca prajita si taiata, 12 jumatati de samburi de nuca pt decor.
 glazura de zahar pudra - 100 gr zahar pudra, 2-3 linguri de apa fierbinte.

Preparare: mai intai am pornit cuptorul la 180 grade,  am tapetat cu margarina si faina o tava rotunda (diametru 20 cm) si am taiat bucati nuca prajita. (Pentru a praji samburii de nuca e suficient sa-i puneti cateva minute la cuptor). Intr-un bol am pus faina, cacaoa, bicarbonatul ( trecute printr-o sita ca sa nu se formeze cocoloase cand se vor amesteca cu partea lichida). Am pus si zaharul, sarea, zaharul vanilinat si am amestecat bine toate ingredientele. Am adaugat uleiul, otetul si apa apoi am mixat cat mai repede sa se omogenizeze toate ingredientele. Am adaugat nuca prajita


 si am bagat tava la cuptor timp de 35-40 minute. Faceti proba cu scobitoarea ca sa vedeti cand e coapta.


Am lasat sa se raceasca putin prajitura in tava apoi am pus-o la racit pe un gratar. Puteti sa o serviti asa cum e, imediat ce se raceste, dar daca doriti o prezentare mai sofisticata puteti face o glazura de zahar pudra si apoi decora cu jumatati de nuca. Daca nu va place prea dulce, renuntati la glazura. Pt glazura am pus zaharul pudra intr-un castron apoi am adaugat o lingura de apa fierbinte si am amestecat bine. Am pus o a doua lingura de apa si am amestecat iar. Puneti atata apa cat sa obtineti o consistenta destul de fluida, nici prea lichida nici prea groasa. Am turnat peste prajitura si am decorat cu jumatatile de nuca. 


Este o prajitura pufoasa si super delicioasa! Sa aveti pofta!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va place sau aveti ceva de spus? Lasati un comentariu! :-D Multumesc!