Ingrediente: 500 gr faina, 300 gr pulpa de dovleac, 1 cub de drojdie proaspata, 2 lingurite sare, 250 ml lapte, 2 linguri ulei.
Preparare: am taiat dovleacul cubulete mici, le-am pus in tava pe hartie de copt si le-am bagat la cuptor 30 minute la 180 grade. Le-am scos de la cuptor si le-am pasat, obtinand un piure.
Am pus faina pe masa de lucru in forma de fantana.Intr-un pahar am dizolvat grojdia in 100 ml lapte caldut. Am pus piureul de dovleac in mijloc apoi drojdia dizolvata in lapte si am inceput sa framant totul adaugand pe parcurs si restul de lapte (in care am amestecat sarea) putin cate putin pana am obtinut un aluat elastic. L-am acoperit cu un prosop si l-am lasat la dospit pana si-a dublat volumul ( 1 ora) .
Am asezat painicile rezultate in tava de cuptor, pe hartie de copt unde le-am lasat la dospit inca 30 minute. Le-am bagat apoi la cuptor timp de 15-20 minute la 180 grade pana s-au rumenit bine.
Le-am lasat putin la racit invelite intr-un prosop de bucatarie. Gata! Sunt pufoase si foarte foarte gustoase! Ah da - nu uitati sa indepartati cu grija sfoara de bucatarie inainte de a le consuma! :-D
Cu putina dulceata de dovleac sunt si mai apetisante! Sa aveti pofta!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Va place sau aveti ceva de spus? Lasati un comentariu! :-D Multumesc!