Cum va spuneam ieri, am facut doua tipuri de batoane cu cereale, ambele variante sunt la fel de usor de facut iar gustul e senzational.Varianta pe care v-o propun acum e cu orez expandat (cu cacao) si caramele cu lapte (de aici denumirea de ciocolatoase:-D) pe care le gasiti usor in magazine. Sunt preferatele baietelului meu..si acum sta in fata frigiderului cu gura plina si cu mana intinsa!:-D
Preparare: am topit caramelele intr-un castron pe baie de aburi, am adaugat putin lapte ca sa se subtieze putin compozitia apoi am turnat amestecul peste orezul expandat (pregatit dinainte intr-un bol incapator).
Am amestecat bine sa se incorporeze toti fulgii de orez apoi am turnat amstecul intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Am nivelat bine cu o lingura obtinand un dreptungi gros de 1 cm. Am pus o a doua foaie de copt deasupra apoi cu palma am apasat pe toata suprafata sa se uniformizeze bine, la fel am uniformizat si marginile pentru a avea dimensiuni egale peste tot.
Am dezlipit hartia de copt de deasupra apoi am bagat tava la frigider 15-20 minute sa se intareasca. Am scos tava si am portionat cat am putut de bine dreptunghiul. Mi-au iesit 24 de batoane pe care le-am pus tot pe hartie de copt la mica departare unul de altul (sa nu se lipeasca) si le-am bagat la frigider.Nu le scoateti afara ca se inmoaie si nu mai sunt la fel de crocante.
. Dupa ce s-au inchegat bine am tot scos cate unul ori de cate ori am avut pofta! O sa vedeti ca o data ce le-ati facut o sa devina obisnuinta! Cu un pahar de lapte rece sau un suc de portocale micul dejun va e asigurat.
se poate inlocui caramelele cu miere? pt ca as vrea sa fie cat mai natural
RăspundețiȘtergere