miercuri, 20 martie 2013

Paella vegetariana


Azi e ziua mondiala a fericirii!!! ;D Va propun sa sarbatoriti cu o Paella vegetariana ce abunda in prospetime si culoare! Paella este de origine spaniola si se poate prepara in nenumarate feluri, cu peste sau carne. La baza sunt orezul si condimentele, însotite de legume proaspete, cât mai variate si colorate.

Ingrediente pt. 3-4 portii : 300 gr orez, 1 ceapa micuta, 120 gr morcovi ( unul si jumătate ), 130 gr ardei gras roșu ( mai bine de jumătate ), 100 gr conopida, 100 gr mazare verde (congelata),120 gr păstai, 120 gr ciuperci champignon, 100 gr fasole boabe alba ( eu am pus din cutie, gata fiarta ), 1 graunte de usturoi, 14 gr paprika, 1 pliculet de zafferano, 150 gr suc de roșii, 1l supa de legume ( eu am găsit in comerț gata preparata ), puțin ulei de masline, sare, puțin patrunjel tocat.

Preparare: am tăiat ceapa si grauntele de usturoi marunt marunt, morcovii, ardeiul si pastaile le-am tăiat in forma de romb, bucati mai măricele,


 conopida am spălat-o si am separat-o in bucatele mici, la fel ciupercile. Într-o tigaie antiaderenta am pus puțin ulei de masline, am adăugat ceapa si usturoiul, un polonic de supa


 si putina sare. Le-am calit putin la foc mediu, am adăugat morcovul si ardeiul le-am lăsat un minut pe foc amestecand bine, am adăugat si pastaile

plus un polonic de supa. Le-am lăsat pe foc 10 minute, apoi am pus ciupercile, mazarea verde


iar la sfârșit fasolea albă. Am mai pus un polonic de supa si am lăsat pe foc încă 10 minute amestecand din cand in cand. Cand timpul s-a scurs am adăugat sucul de rosii si restul de supa ( lăsând 2 linguri pentru a dizolva zafferano ).

Am condimentat cu paprika, apoi zafferano si putina sare.


 Am adăugat orezul ( spălat in prealabil ) si am amestecat bine sa se împrastie orezul peste tot. De acum nu am mai amestecat deloc pana la sfârșit ( din cand in cand am mișcat tigaia sa nu se lege ). Am lăsat pe foc mare cam 7-8 minute apoi la foc mediu pentru încă 8-9 minute .


 La sfârșit am presarat deasupra niște patrunjel tocat si am trecut repede la masa! Un adevărat deliciu ! Sa aveți pofta! ;D



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va place sau aveti ceva de spus? Lasati un comentariu! :-D Multumesc!