Aseara v-am facut pofta cu niste mini cakes cu cocos..iata si reteta! Sunt de post dar absolut delicioase! Asa sa tot postesti, zic eu! :-D
Ingrediente : 12 linguri ulei, 14 linguri zahar, 14 linguri apa/lapte de orez/lapte de soia, 18 linguri faina, 2 lingurite praf de copt, 1 plic zahar vanilinat (sau putina esenta de vanilie ), 2 linguri cacao, o cana nuca de cocos/nuca macinata (90 gr), putina nuca de cocos si 50 gr ciocolata neagra pt ornat.
Preparare : am pus intr-un bol uleiul, zaharul si laptele de soia (eu am avut cu gust de vanilie), am mixat bine pana cand zaharul s-a dizolvat. Am incorporat faina (amestecata in prealabil cu praful de copt si zaharul vanilinat-eu am pus putina esenta de vanilie).
Am adaugat nuca de cocos la urma,omogenizand bine tot. Am uns formele de silicon cu putin ulei ( daca nu aveti forme puteti pune prajitura intr-o tava tapetata cu putina margarina si faina) si am impartit aluatul in doua : prima parte de aluat am distribuit-o in forme (le-am umplut doar pe jumatate ), a doua parte am amestecat-o cu cacao
obtinand un aluat destul de vartos. Am turnat amestecul deasupra celui dintai si am nivelat bine. Nu umpleti formele de tot pt a lasa loc prajiturelelor sa creasca. Le-am bagat la cuptor (preincalzit) la 180 grade timp de 30 minute. Faceti proba cu scobitoarea sa va asigurati ca sunt coapte.
Dupa ce le-am scos din cuptor le-am lasat la racit apoi le-am glazurat cu ciocolata (topita pe baie de aburi). Cand ciocolata s-a intarit putin am presarat pe deasupra fulgi de cocos.
Sunt foarte gustoase, jumatatile se completeaza reciproc iar ciocolata amaruie le da un plus de savoare.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Va place sau aveti ceva de spus? Lasati un comentariu! :-D Multumesc!