Ingrediente pt. 30-35 buc: 400 gr chec sau orice alta prajitura fara crema, cu sau fara cacao (eu am avut un chec jumate-jumate ),4 linguri dulceata ( de care va place ) sau 4 linguri mascarpone, nutella sau orice alta crema aveti prin casa. Va mai trebuie 30-35 betisoare din lemn sau plastic (cele de la acadele ), 200 gr ciocolata alba, 200 gr ciocolata cu lapte/neagra, bilute de ciocolata colorata, nuca de cocos, alune maruntite, migdale maruntite sau orice altceva va vine in minte pentru decor.
Preparare: am faramitat checul intr-un bol, l-am separat in doua parti, am pus dulceata in prima parte, in a doua am pus mascarpone si putin lapte condensat, pentru a face doua gusturi diferite. Voi puteti pune numai dulceata daca vreti, totul e in functie de cum va place. Adaugati dulceata pe rand, cate o lingura ca sa vedeti cat de moale devine aluatul final.
Framantati totul cu mana ca sa amestecati bine compozitia apoi formati bilute aproximativ egale si le asezati pe o farfurie incapatoare lasand putin spatiu intre ele. Acoperiti farfuria cu o punga si bagati-o la congelator timp de 1-2 ore ca sa se intareasca bine bilutele.
In timp ce bilutele erau la frigider am pregatit o cutie umpluta cu orez si betisoarele de lemn ( cutia va va trebui sa infigeti betisoarele dupa ce le-ati ornat pentru cateva minute, pana se intareste ciocolata, in acest fel se usuca uniform pe toate partile si nu se lipesc; orezul din cutie nu le lasa sa se miste odata infipte asa ca nu riscati sa cada). Am pregatit si bucatelele de ciocolata si zahar pt ornat apoi am topit pe baie de aburi ciocolata alba si neagra in doua boluri diferite.
Cand bilutele sunt destul de bine inchegate le scoateti de la congelator cateva pe rand, nu toate o data pentru ca urmeaza o etapa migaloasa si se vor inmuia pana le terminati pe toate. Scoateti cate 5 pe rand si tot asa pana la sfarsit. Ciocolata nu trebuie sa fie fierbinte pentru ca va curge si va ingreuna bilutele, iar bombonelele decorative se vor lasa in jos. Am infipt pe rand cate o biluta in bat (doar cat sa intre putin, sa nu iasa pe partea cealalta ), am dat-o prin ciocolata lasand sa curga excesul in bol, am presarat-o repede cu bombonele de ciocolata sau colorate si am infipt-o in cutia pregatita dinainte lasand-o cateva minute sa se intareasca ciocolata.
Incercati sa le decorati cat mai variat, sa fie cat mai apetisante. Cand vedeti ca s-a intarit putin ciocolata le luati de pe cutie, le asezati pe o farfurie intinsa si le bagati repede la frigider. Nu le lasati sa se raceasca de tot pe cutie pt. ca se vor inmuia se vor cobori de pe bat.
Dupa ce se racesc bine la frigider le puteti servi ori decate ori vreti, important e sa le tineti la frigider, sa fie tot timpul proaspete si crocante.
Si daca tot vine Pastele, puteti sa le impachetati in pungulite si sa le transformati in pachetele cadou, oricine ar fi incantat sa le primeasca. Sa aveti pofta!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Va place sau aveti ceva de spus? Lasati un comentariu! :-D Multumesc!