Astăzi va propun o reteta care o sa-i facă pe copiii vostri foarte fericiti..si nu doar pe ei, la mine acasă toți suntem fani declarați! ;D Toată lumea cunoaște faimoasa prajiturica kinder felie de lapte..atât de pufoasa si delicata ca se topeste in gura..ei bine acum puteți sa o faceți acasă, mult mai sănătoasă! Sunt convinsa ca cei mici nici nu vor simți diferența fata de cea originala pentru ca e senzationala ! ;D
Ingrediente:
pt. blat- 4 oua, 25gr cacao, 35 gr faina, 10 gr miere de albine ( o lingura mare ), 1/2 plic vanilina ( sau un pic se esenta de vanilie ), 80 gr zahăr, 1 lingura de apa.
pt. crema : 180 gr lapte condensat, 350 ml frisca lichida, 1 lingura de miere de albine, 8 gr gelatina, 1/2 plic vanilina ( sau un pic de esenta de vanilie ).
Preparare: am început prepararea cremei- am pus foile de gelatina in apa rece timp de 10 minute sa se inmoaie, am stors-o bine apoi am amestecat-o cu 50 ml frisca lichida încălzita la microunde. Într-un alt vas am pus laptele condensat, mierea de albine si vanilina peste care am turnat si gelatina calduta pregătită înainte. Am mixat bine timp de 5 minute întreaga compozitie ca sa nu se formeze cocoloase in crema. Am pus crema la frigider pt alte 5 minute
timp in care am bătut spuma frisca lichida rămasă si am adăugat-o cremei de la frigider având grija sa nu se sparga frisca bătută prea tare in timp ce o amestecam. Am acoperit vasul cu foile transparenta si am pus crema la frigider pt o ora.
M-am apucat de facut blatul. Am separat albusurile de galbenusuri in doua boluri. Am bătut galbenusurile spuma cu 30 gr zahăr , mierea apa si vanilina. Am bătut apoi albusurile cu zaharul rămas ( nu bateti albusurile de tot ),
apoi am amestecat cele doua compozitii având grija sa nu spargem albusul bătut.
La sfârșit am incorporat faina amestecata in prealabil cu cacao omogenizand bine totul. Am împărțit crema in doua părți egale pentru doua blaturi. Am turnat intr-o tava tapetata cu hartie de copt jumătate din aluat si am nivelat cu cutitul ( pana am obtinut o foaie înaltă de 1 cm aproximativ ).
Am băgat tava la cuptor ( preincalzit) la 220 grade timp de 6-7 minute ( nu mai mult si nu deschideti deloc cuptorul in timp ce se coace ). Am scos foaia coapta de la cuptor , am pus-o pe masa cu tot cu hartia de copt iar deasupra am presarat-o cu puțin zahăr ( ca sa nu se lipeasca ), sigiland-o imediat pe toate laturile cu folie transparenta. O sigilam ca sa-si mențina umiditatea in timp ce se raceste , sa ramana elastica, sa nu se rupă cand o vom folosi. Am procedat la fel pentru al doilea blat.
Cand s-au racit amandoua foile am trecut la asamblarea prajituri. Am pus pe masa o hartie de copt pe care am asezat cu fata in jos prima foaie. Am dezlipit ușor hartia de copt de pe primul blat apoi de pe al doilea. Am scos crema de la frigider si am pus-o pe prima foaie niveland-o bine. Deasupra am pus a doua foaie, apasand ușor cu palma pe toată surafata. Din nou am sigilat cu folie transparenta întreaga prajitura si am băgat-o la frigider timp de o ora.
Am scos-o de la frigider, am tăiat mai întâi marginile ca sa fie uniforme apoi am portionat-o in bucati egale. Le-am tăiat de asa dimensiuni incat sa semene cât mai mult cu prajitura originala, voi puteți sa le tăiati cum va place.
Multumim de reteta.... Foarte bine arata. Sigur fac.... Abia astept:D
RăspundețiȘtergereFelicitari Mihaela!Esti fantastica!O sa-ti urmaresc cu interes blogul.Esti f talentata.
RăspundețiȘtergereMă bucur ca ți-am stârnit curiozitatea, Cici!!! Sper sa îți placa si celelalte retete! ;D Multumesc frumos pt aprecieri!
ȘtergereSa-mi spui cum ti-au iesit, Anca! te pup :-D
Ștergere