joi, 5 aprilie 2012

Cheesecake cu cocos


Va place nuca de cocos?! Eu o ador!!! Asa ca nu va mirati daca o sa gasiti aici din cand in cand cate o reteta cu cocos. Astazi va propun un cheesecake cu un gust rafinat si foarte imbietor. Iată ce si cum!

Ingrediente: 370 gr mascarpone ( sau Philadelphia ), 230 gr frisca lichida, 150 gr biscuiti simpli, 150 gr zahăr pudra, 90 gr unt, 75 gr nuca de cocos pt crema( 25-30 gr cocos pt decorare ), 20 gr gelatina foi, 3 galbenusuri de ou, 4 linguri de lapte de cocos ( sau brandy).

Preparare: am pus foile de gelatina la inmuiat intr-un vas cu apa rece ( cam 10 minute ). Am maruntit bine biscuitii, am adăugat untul topit pe baie de aburi, 60 gr zahar pudra 


si am amestecat bine totul cu o lingura de lemn. Am uns o tava de tort cu unt si am tapetat-o cu hârtie de copt. Am turnat biscuitii in tava, am nivelat cu o lingura de lemn apoi am băgat tava la frigider pt 15 minute. Am bătut spuma galbebusurile cu zaharul pudra rămas , 


am adăugat mascarponele, nuca de cocos si gelatina ( dizolvata in laptele de cocos incalzit puțin ).


 Am bătut frisca lichida doar pe jumătate apoi am adăugat-o cremei amestecand încet. Am scos tava de la frigider si am turnat crema peste blatul de biscuiti niveland bine cu o lingura. Deasupra am prestat nuca de cocos si am băgat din nou tava la frigider pentru 3-4 ore.


 Am scos scos prajitura din tava, am îndepărtat hartia de copt, am decorat cu cocos marginile iar deasupra am pus floricele :D Nu va mai spun cât e de delicioasa, va las sa va convingeti singuri. Sa aveti pofta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va place sau aveti ceva de spus? Lasati un comentariu! :-D Multumesc!