Tocmai am scos-o din cuptor si miroase exceptional! Va spun cu inima pe inima ca abia am reușit sa astept sa se raceasca..iar pozele le-am făcut cu mare graba! Este cea mai pufoasa prajitura cu mere pe care am mâncat-o vreodată!!!! Merge de minune la cafeaua de dimineața pentru ca se topeste pur si simplu iar prepararea este o joaca de copii.
Ingrediente: 3 mere, 210 gr zahăr, 250 gr unt, 3 oua, 250 gr faina, 1 plic praf de copt.
Preparare: am lăsat untul sa se inmoaie la temperatura camerei, l-am amestecat cu zaharul framantand bine cu mana, apoi am folosit mixerul pentru a incorpora si galbenusurile. Am adăugat faina ( amestecata cu praful de copt ) cernuta printr-o sita in câteva transe, obtinand un aluat destul de compact.
Am bătut albusurile spuma apoi le-am adăugat la aluat amestecand încet. Am uns cu unt si am tapetat cu faina o tava de tort
in care am turnat aluatul, niveland bine totul. Am tăiat merele feliute subtiri pe care le-am introdus in aluat pe toată suprafața.
Gustul e absolut divin! Sa aveți pofta!
Am facut si eu la Budesti :x delicioasa...
RăspundețiȘtergere