Marmelada de mere este o continuare a jeleului de mere prezentat anterior, gasiti aici toate detaliile. Din merele ramase la jeleu mi-a iesit o marmelada rozalie cu un gust foarte aromat. O puteti folosi pentru a aroma orice desert, clatite sau foi, este delicioasa.
Ingrediente : 3 kg mere fierte de la reteta de jeleu, 250 gr zahar, un praf de ghimbir.
Preparare: am curatat merele de coaja si samburi apoi le-am pasat cu blenderul. Le-am pus in cratita cu zaharul si le-am fiert aproximativ 15 minute, amestecand din cand in cand pana s-a legat bine amestecul.
totusi consistenta e foarte cremoasa, numai buna de savurat in fel si chip! ;D
Pentru ca este fiarta puțin timp nu se poate conserva pe o perioada foarte lunga de timp, așa ca dacă nu o consumați în scurs timp e bine sa o țineți la frigider, pentru siguranța.
Sa aveti pofta! ;D
Atat la marmelada cat si la jeleu! ;D
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Va place sau aveti ceva de spus? Lasati un comentariu! :-D Multumesc!